Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
den amerikanska aktiemarknaden sedan 1990 utvecklas bättre dagarna innan och under nymåne, än dagarna innan och under fullmåne. Skillnaden i avkastning är signifikant.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Entraction holding

Rapport 4 kv - 2010-02-18

Trots att spelarstatistik pekat på en hög aktivitet i Entractions pokernätverk under det normalt säsongsmässigt gynnsamma fjärde kvartalet var tillväxten jämfört med föregående kvartal ”bara” 10%, vilket var en tydlig besvikelse. Antalet aktiva spelare utvecklas väl men omsättningen stiger inte i samma takt vilket ledningen förklarar med en ökad andel nöjesspelare. Denna tendens fanns redan under tredje kvartalet men uppvägdes då av ett mycket kraftigt intag av aktiva spelare.


Entraction har det senaste året haft som signum att leverera förhållandevis bra tillväxt, att så inte riktigt blev fallet denna gång förstärker den kortsiktiga besvikelsen och ger en överdrivet sur kursreaktion. Bolaget lämnar heller inga konkreta utsikter vilket också spär på osäkerheten.


Mer positiva inslag utgörs av Casinoverksamheten som repar sig efter det svaga 3 kv och det faktum att marginalerna hålls uppe relativt väl trots svagare tillväxt, vilket i sin tur tyder på bra kostnadsfokus. Bolaget lyfter också fram att dialoger förs med många ”högintressanta potentiella partners”, däribland aktörer utanför den traditionella spelmarknaden.


Visibiliteten vad gäller intäkterna har minskat i och med dagens rapport vilket ökar risken något och tillväxtstämpeln har tunnats ut. Vi tror visserligen fortfarande på en hyfsad tillväxt i omsättning och vinst innevarande år, men våra förväntningar har justerats ned märkbart efter rapporten. För aktien talar ändå en någorlunda låg värdering (PE 11) både jämfört med andra spelbolag och börsen i övrigt. Om de samtal bolaget nämner utmynnar i konkreta avtal med större partners kan de också bli kurstriggers och stärka de något tilltufsade tillväxtutsikterna.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Entraction holding
NoteringFirst North Premier
Ticker / kodENT B
Antal aktier10,4 milj
VDPeter Åström
StyrelseordförandeBörje Fors
Största ägarePer Hildebrand med bolag
http://www.handinhand.nu/