Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
det finns över 150 värdepapper listade på AktieTorget
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Entraction holding

Rapport 2 kv 2010 - 2010-08-26

Marknaden för onlinespel utvecklas svagt för närvarande (med undantag för betting) och i synnerhet poker är i en ordentlig svacka. Detta slår hårt mot Entraction med ca 60 % av nettoomsättningen inom poker. Den svaga euron är dessutom en lök på laxen då bolaget är ett av de mer eurokänsliga på börsen.


Den pressade kursen (ned med två tredjedelar sedan årsskiftet med inlösen om 3,42 kr/aktie) kan verka lockande för bottenfiske men är också en effekt av att rörelsevinsten dykt på ett liknande sett jämfört med förra året. Rörelsen värderas till knappt halva försäljningen sett till rullande tolv månader vilket tyder på lågt ställda förväntningar. För att en uppvärdering av betydelse ska komma till stånd behövs dock sannolikt tecken på att försäljningen kan börja vända uppåt, i form av spelarstatistik eller nya avtal. Några sådana tecken är dock svåra att se/förutspå, åtminstone på kort sikt, och 3 kv. riskerar exempelvis att bli ungefär lika svagt som 2 kv. enligt vår bedömning.


Ljuspunkter då? Ja att bolaget överhuvudtaget uppvisar vinst trots att omsättningen faller 27 % måste sägas vara en bedrift och visar att ledningen haft ett stadigt öga på kostnaderna. Nu vidtas dessutom åtgärder som ska sänka kostnaderna med 15 MSEK till en estimerad kostnad på endast 5 MSEK (om detta lyckas måste det innebära någon form av rekord i besparingseffektivitet), men det är nog inte i främsta hand kostnaderna som är problemet. Fjärde kvartalet är dock normalt sett säsongsmässigt starkare vad gäller spelaraktivitet. Ett tillträde till den reglerade italienska marknaden kan vara en god möjlighet för Entraction och katalysator för aktien när och om detta kommer till stånd men legala turer har medfört att ett besked dragit ut på tiden. 


Tidigare kommentarer