Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
En ”Black Swan” är en högst osannolik händelse, som trots allt inte kan uteslutas.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Kvartalsrapport - 2009-04-20

Bahnhof levererade idag rapport för första kvartalet och fortsätter att visa upp en imponerande tillväxt. Försäljningstillväxten kommer in på 47 % samtidigt som vinsten ökar med 58 %. På privatsidan håller kundtillströmningen i sig, men inte mer än att det är tydligt att det är företagstjänsterna som för stunden driver tillväxten.
Bolaget fortsätter vidare att poängtera att omsättningsprognosen om 163 MSEK är försiktigt satt och smallcap.se som tidigare trodde att denna prognos skulle överstigas konstaterar att sannolikheten för att så ska ske stiger rejält i och med första kvartalets rapport. Rörelsemarginalen hamnar på 7,1 % för första kvartalet att jämföras med 7,5 % för hela 2008 och 6,5 % för q1 2008. Bolaget flaggar för att marginalen, på grund av prishöjningar, kommer att stiga från och med andra kvartalet och även det faktum att produktmixen drar sig mot företagstjänster kommer att dra upp marginalerna under året.       
Huvudägaren, tillika företagsledning, har bestämt sig för att bredda ägandet för att få fart på handeln i aktien och erbjuder allmänheten att köpa en del av deras aktier för 6,50 SEK per aktie och fördubblar därigenom free float. Detta är billigt och Smallcaps rekommendation blir att teckna. 65 miljoner i market cap är en billig nivå att komma in på och om likviditeten i aktien kommer igång borde aktien kunna ta sig över 10 SEK i en hyfsad marknad.
I det längre perspektivet kommer tillväxt och marginaler att avgöra hur högt aktien kan gå. Smallcap ser med spänning fram emot utvecklingen på hela företagssidan, i synnerhet utvecklingen för Bahnhof Carrier Network. En lyckad inbrytning på operatörsmarknaden ger snabbt tillväxt till bra marginaler och det ger en intressant krydda i en redan aptitlig anrättning.


Tidigare kommentarer
Bokslutsrapport 2010-02-22
Bahnhof Kvartalsrapport 2009-10-20
Kvartalsrapport 2009-08-24
Förvärv 2009-06-10
Kvartalsrapport 2009-04-20

Dela med dig
Fakta Bahnhof
NoteringAktieTorget
Ticker / kodBAHN b
Antal aktier10 milj
VDJon Karlung
StyrelseordförandeAndreas Norman
Största ägareKN Telecom AB
http://www.handinhand.nu/