Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Börsen har sedan 1900 avkastat i genomsnitt 11 % nominellt per år, men väldigt få år är avkastningen runt 11 % - spridningen i utfallen är m a o stor.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Börsbeteende är autokorrelerat

Hur börsen beter sig varierar.


Ibland konsoliderar aktiemarknaden. Då fungerar en strategi som köper stöd och säljer motstånd. Ibland trendar börsen. Då är det mest lämpligt att bara hänga på och utöka sin placeringshorisont. Ibland är vissa sektorer hetare än andra. Då är det en bra idé att leta tradingkandidater i dessa sektorer. Ibland lägger börsaktörerna stor vikt vid makrostatistik, ibland inte.


Börsbeteendet varierar över tiden och när vi går från en fas till en annan är ofta svårt att veta. Hur ska vi då agera?


Min tes är att börsbeteende eller faser som man så vill är autokorrelerade.Det innebär att vår bästa gissning om hur beteendet kommer att vara imorgon är att se till hur det är idag. Hur länge det kommer att bestå vet vi inte, men vår bästa gissning är att det som råder just nu består, tills det inte längre gör det.


Som exempel så observerar jag just nu att informationssignaler för uppgång har svårt att fullfölja, medan informationssignaler för nedgång fullföljer. Således är jag inte speciellt intresserad av att kortsiktigt hänga i riktning med positiv information. Det visar också att börsen som helhet är sårbar. Om det är rätt eller fel imorgon vet jag inte, men just nu säger mig börsbeteendet att det är det.


För att citera Bill Williams "The holy grail is wanting what the markets wants and trade what is happening right now"


Tidigare krönikor