Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
den amerikanska aktiemarknaden sedan 1990 utvecklas bättre dagarna innan och under nymåne, än dagarna innan och under fullmåne. Skillnaden i avkastning är signifikant.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Dignitana BTU - Rabatt av dignitet
2010.03.23 10:36

För de som delar Smallcaps positiva syn på Dignitana förefaller BTU:n som ett klart billigt alternativ att bli aktieägare.
Medicinteknikbolaget Dignitana, som bevakas av Smallcap, genomförde nyligen en framgångsrik emission av sk units bestående av en aktie och en teckningsoption.
I väntan på att emissionen ska registreras hos Bolagsverket, vilket förväntas ske i slutet av denna månad, handlas dessa units som Betalda Tecknade Units (kortnamn DIGN BTU). Intressant är att dessa instrument för närvarande värderas med en tydlig rabatt i förhållande till aktien. Detta trots att innehavaren av BTU:n efter registrering och omvandling inte bara erhåller en aktie utan alltså även  en teckningsoption... Teckningsoptionen har ett lösenpris på 9 kr och en löptid till 18 december 2010. Notera att aktien idag handlas omkring eller något över lösenpriset. Det torde innebära att optionen är värd åtminstone omkring en krona i dagsläget. BTUn borde därför allt annat lika värderas med en premie till aktien.
Sammantaget förefaller BTU:n som ett mycket lockande alternativ för den som är intresserad av att investera i Dignitana. Handeln är dock, som ofta på Aktietorget, emellanåt tunn.
 Dela med dig
Twitter
http://www.handinhand.nu/