Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
”How to make money in stocks” enligt flera källor är den mest sålda boken om placeringar genom tiderna.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Dignitana BTU - Rabatt av dignitet
2010.03.23 10:36

För de som delar Smallcaps positiva syn på Dignitana förefaller BTU:n som ett klart billigt alternativ att bli aktieägare.
Medicinteknikbolaget Dignitana, som bevakas av Smallcap, genomförde nyligen en framgångsrik emission av sk units bestående av en aktie och en teckningsoption.
I väntan på att emissionen ska registreras hos Bolagsverket, vilket förväntas ske i slutet av denna månad, handlas dessa units som Betalda Tecknade Units (kortnamn DIGN BTU). Intressant är att dessa instrument för närvarande värderas med en tydlig rabatt i förhållande till aktien. Detta trots att innehavaren av BTU:n efter registrering och omvandling inte bara erhåller en aktie utan alltså även  en teckningsoption... Teckningsoptionen har ett lösenpris på 9 kr och en löptid till 18 december 2010. Notera att aktien idag handlas omkring eller något över lösenpriset. Det torde innebära att optionen är värd åtminstone omkring en krona i dagsläget. BTUn borde därför allt annat lika värderas med en premie till aktien.
Sammantaget förefaller BTU:n som ett mycket lockande alternativ för den som är intresserad av att investera i Dignitana. Handeln är dock, som ofta på Aktietorget, emellanåt tunn.
 Dela med dig
Twitter
http://www.handinhand.nu/